“Військову адміністрацію створили, аби створити хаос в управлінні Києвом”. Політичний експерт розповів про причини трагедії у столиці 1 червня

Утворивши військову адміністрацію в Києві, центральна влада сама створила хаос в управлінні столицею, а тепер намагається перекласти відповідальність на місцеве самоврядування. Про це заявив політичний експерт Володимир Цибулько, коментуючи у своєму Facebook причини трагедії із загибеллю людей, яка сталася в Деснянському районі 1 червня через зачинене укриття.

“У Києві зараз військова адміністрація буде всіх собак вішати на міського голову [Віталія] Кличка, але навіщо нам військова адміністрація в самоврядному місті? Хтось, створюючи військову адміністрацію, наділив її коштами? Наділив її якимись чітко виписаними повноваженнями? Ні. Військову адміністрацію створили, аби в такий спосіб створити хаос в управлінні Києвом – столицею”, – заявив Цибулько.

Він зазначив, що центральна влада хоче використати цей привід для обмеження повноважень міського голови Києва.

“Міськраду вони сковирнути не можуть, але обмежити повноваження міського голови в якийсь спосіб вони мріяли. Чому? Тому що крім того, що Віталій Кличко – міський голова Києва, він ще голова Асоціації міст України, яка об’єднує справді місцеве самоврядування, міських голів. І пробує з міських голів формувати якусь, я б сказав, єдину політику на основі місцевого самоврядування щодо інтересів громад. І в цьому сенсі центральна влада спить і бачить, як би залізти в кишеню громадам”, – наголосив Цибулько.

https://www.facebook.com/247Ukraine/videos/673302801273151/

Контекст:

У ніч на 1 червня російські окупанти обстріляли Київ балістичними ракетами “Іскандер-М” і крилатими “Іскандер-К”. Усі 10 ракет сили ППО збили, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

У Деснянській РДА кажуть, що центральний вхід у поліклініку, де було укриття, було відчинено і туди сховалися деякі люди.

Поліція розпочала розслідування через зачинене укриття в Києві за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Охоронця поліклініки затримали.

Про те, що укриття мають бути доступними 24/7, заявили у КМВА. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін ініціює перевірку всіх бомбосховищ у країні. Вони будуть відчинені постійно, уряд також хоче посилити покарання відповідальних осіб у цій сфері. Голова КМВА Сергій Попко прозвітував за тиждень до трагедії, що всі укриття працюють.

Президент України Володимир Зеленський у Молдові на запитання журналістів про те, хто відповідатиме за трагедію, сказав: “Може бути нокаут”. У такій відповіді ЗМІ й експерти побачили натяк на мера Києва Віталія Кличка, всесвітньо відомого боксера.

Кличко звернувся до Кабінету Міністрів України і запропонував усунути від виконання обов’язків голову Деснянської районної адміністрації Дмитра Ратнікова після трагедії із загибеллю людей біля зачиненного сховища.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *