Виявлена психологічна причина депресії та алкоголізму

Діти, яких батьки частенько карали ляпанцями в дитинстві, в дорослому віці схильні до депресій і психологічних розладів, передає Ukr.Media. До такого висновку прийшли вчені з Мічиганського університету США.

Один з фахівців психологів, доцент кафедри соціальної роботи Ендрю Ґроґан-Кейлор зазначає, що багато батьків використовують шепки, як один з методів виховання, не вважаючи, це видом фізичного насильства над дитиною.

Кейлор і його колега Шона Чи провели аналіз анкетних даних понад 8 тисяч осіб. У спеціальному опитуванні учасники експерименту відповідали на питання про те, як часто в дитинстві їх шльопали або били ременем, застосовували батьки і інші види фізичного насильства, приниження і образи. Також респондентам треба було відповісти, яка атмосфера панувала в їх сім'ї.

Як з'ясувалося, близько 55% опитаних карали в дитинстві ляпанцями або били ременем. Це дослідження визначило, що у таких людей підвищена схильність до депресивних станів, суїциду, алкоголізму та вживання наркотиків.

Експерти зробили висновок, що покарання дитини із застосуванням фізичного насильства, може негативно вплинути на розвиток повноцінної особистості.

Джерело: ukr.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *