“Найбільша перемога в кар’єрі”. Українка Калініна обіграла росіянку і вийшла у фінал турніру WTA 1000 в Римі. Відео

Українська тенісистка, 47-ма ракетка світу Ангеліна Калініна вийшла у фінал одиночного розряду WTA 1000 на турнірі Internazionali BNL d’Italia в Римі (Італія), повідомляють на сайті Жіночої тенісної асоціації.

19 травня в півфіналі вона з рахунком 7:5, 5:7, 6:2 обіграла Вероніку Кудерметову з Росії, яка через санкції виступає в нейтральному статусі (у рейтингу WTA посідає 12-те місце).

Поєдинок тривав 2 години 51 хвилину. WTA зазначила, що українка здобула другу перемогу поспіль у матчах із тенісистками з першої двадцятки рейтингу: у чвертьфіналі вона у трисетовому матчі переграла Беатріс Аддад Маю з Бразилії. Поєдинок тривав 3 години 41 хвилину, поки що це найтриваліший матч цього сезону.

Після півфіналу Калініна й Кудерметова не потиснули одна одній рук, зазначив CNN. Калініна сказала, що, якщо говорити про теніс, Кудерметова – “чудовий гравець”, але оскільки вона з Росії, рукостискання неприйнятне.

“Так, це спорт, я розумію, але це також свого роду політична річ. Тож нічого особистого, але загалом неприйнятно”, – пояснила свою позицію Калініна.

У фіналі турніру, який відбудеться 20 травня, Калініна зіграє з переможницею матчу Олена Рибакіна (Казахстан) – Олена Остапенко (Латвія).

Отже, Калініна перебуває за крок від першого титулу Hologic WTA Tour у своїй кар’єрі. У будь-якому разі, зазначили у WTA, в оновленому рейтингу організації, який вийде наступного тижня, Калініна дебютує або серед перших 25, або, якщо здобуде перемогу у фіналі, у першій двадцятці.

“Найбільша перемога в її кар’єрі наразі”, – написала пресслужба WTA у Twitter після півфіналу й опублікувала відео закінчення поєдинку.

BIGGEST win of her career so far * @angie_kalinina defeats Kudermetova в Римі до того, як її перший WTA 1000 final! #IBI23 pic.twitter.com/7Ux7m703lh

— wta (@WTA) May 19, 2023

Калініна стала другою спортсменкою з України, яка вийшла у фінал WTA 1000: раніше це вдавалося лише Еліні Світоліній, яка є дворазовою чемпіонкою турніру в Римі.

На брифінгу після матчу Калініна сказала, що своїми перемогами вона хоче подарувати позитивні емоції українцям. Відео опублікували у Twitter-акаунті WTA.

“Ви знаєте, через які випробування проходить Україна… Дуже сподіваюся, що дарую невелике світло й позитивні емоції для своєї країни”, – сказала тенісистка.

“Я дійсно хотів, що я бачу малого світла і деякі позитивні емоції для мене” * @angie_kalinina | #IBI23 pic.twitter.com/q3sqdTKxmS

— wta (@WTA) May 19, 2023

Контекст:

Internazionali BNL d’Italia відбувається з 10-го до 21 травня у столиці Італії Римі на ґрунтовому покритті. Призовий фонд жіночого турніру становить майже €3,6 млн.

В одиночному розряді змагань в основній сітці стартували, окрім Калініної, українки Еліна Світоліна, Даяна Ястремська (обидві програли в першому колі), Марта Костюк і Леся Цуренко (програли у третьому колі).

Світлана РОГОВСЬКА
заступниця головної редакторки

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *