Зеленський і Сунак зустрілися в Молдові. Говорили про далекобійні ракети, ситуацію на фронті й майбутній саміт НАТО у Вільнюсі

1 червня президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак провели зустріч у Молдові.

Про це Зеленський повідомив у Facebook.

Він зазначив, що говорив із Сунаком про ракети Storm Shadow, які Україні надала Великобританія.

“Це саме та зброя, якої ми потребуємо сьогодні. Вона допомагає нам перемогти”, – наголосив президент України.

Також він розповів прем’єру Британії про ситуацію на фронті й зазначив, що для захисту населення й цивільної інфраструктури необхідно створити повітряний щит над українськими містами.

“Розглянули очікування України від Вільнюського саміту НАТО. Для України важливо отримати чіткий сигнал про перспективи членства в Альянсі, що буде ще одним мотивувальним чинником для Збройних сил України й усього українського народу. Дякую Великобританії й особисто пану премʼєр-міністру за допомогу, яка надається Україні. За лідерство у створенні танкової й авіаційної коаліції, зокрема, у готовності розпочати підготовку українських пілотів”, – додав він і оприлюднив відео із зустрічі.

https://www.facebook.com/zelenskiy.official/videos/564287202561358/

Сунак у Facebook опублікував фото, зроблене під час зустрічі в Молдові.

“Завжди велика честь зустрітися з моїм другом президентом Зеленським. Наша робота триває, щоб підтримати вас і забезпечити перемогу вашої країни в цій жорстокій війні. Ми працюємо із друзями й союзниками, щоб забезпечити Україні бойовий повітряний потенціал, необхідний для відбиття російських атак, які тривають”, – написав він.

https://www.facebook.com/rishisunak/posts/pfbid0CmweT1zL3zbEMvHWsq4GMLDqPWkRLo52KLEeCtYof3SutJLCpcuxBDt1PkoNa6Zzl

Контекст:

Зустріч Зеленського й Сунака відбулася на полях другого саміту Європейської політичної спільноти. Попередню зустріч провели 20 травня в Японії в межах саміту “Групи семи”.

Саміт НАТО відбудеться у Вільнюсі 11–12 липня. У ньому візьме участь приблизно 40 делегацій країн – членів і партнерів Альянсу. На захід також має прибути Зеленський.

Аліна ГРЕЧАНА
журналістка

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *