ВАКС оголосив у міжнародний розшук депутата Київради Трубіцина

Вищий антикорупційний суд на засіданні 5 червня ухвалив рішення про оголошення у розшук депутата Київської міської ради, обраного від “Слуги народу”, Владислава Трубіцина, якого підозрюють у хабарництві.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Прокурори подали до суду клопотання про оголошення в міжнародний розшук Трубіцина 30 травня. Слідство встановило, що обвинувачений перетнув кордон України 13 травня цього року. Як уточнює ЦПК, Трубіцин тричі пропустив засідання суду. За даними прокуратури, він перетнув кордон у пункті пропуску “Рава Руська” за закордонним паспортом.

Трубіцин перетнув кордон України у напрямку Польщі на підставі листа на бланку Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Про це спочатку повідомили ЗМІ, а потім підтвердили у ГУР.

Лист депутату видали на прохання Сил спецоперацій ЗСУ, уточнив представник ССО. Трубіцин мав виїхати за кордон для забезпечення ССО “спеціальним обладнанням”. У ССО наголосили, що “вкрай негативно” ставляться до того, що “ця особа скористалася таким приводом під час війни у своїх особистих цілях і не повернулася в Україну для виконання процесуальних обов’язків у суді”.

Також на сьогоднішньому засіданні суд зупинив провадження щодо Трубіцина.

ЦПК звертає увагу, що інтереси депутата на сьогоднішньому засіданні представляла адвокатка з регіонального центру надання безоплатної правової допомоги, вона попросила відкласти засідання й надати її додатковий час на ознайомлення зі справою.

“Суд задовольнив прохання частково, відклавши розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу. Його розглянуть наступного засідання – 12 червня. Окрім зміни запобіжного заходу, прокурор проситиме стягнути із Трубіцина заставу в розмірі майже 10 млн грн”, – додали у ЦПК.

Контекст:

9 лютого 2022 року НАБУ затримало Трубіцина, а також його помічника. Цього самого дня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила депутата про підозру в хабарництві (прокурори заявляють, що викрили його в отриманні 1,39 млн грн неправомірної вигоди). 11 лютого Вищий антикорупційний суд України заарештував Трубіцина з альтернативою 14,9 млн грн застави. 16 лютого у Вищому антикорупційному суді України повідомили, що за депутата внесли заставу.

12 лютого Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави ще чотирьом фігурантам цієї справи.

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі.

Трубіцин вважає кримінальне провадження “політичною розправою за жорстку позицію в Київраді”. Він стверджує, що “ніколи і ні від кого не отримував жодних хабарів і не затримувався на одержанні хабарів”.

30 травня пресслужба САП повідомила, що прокурори подали до суду клопотання про оголошення в міжнародний розшук Трубіцина, який двічі пропустив судові засідання. “Слідство встановило, що обвинувачений перетнув кордон України 13 травня цього року. На сьогоднішній день місцезнаходження обвинуваченого невідоме”, – заявили у САП.

Того самого дня у “Слузі народу” заявили, що відкликають мандат Трубіцина й уже виключили його зі складу партії і фракції у Київраді.

Аліна ГРЕЧАНА
журналістка

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *