Пекар: Атака на Кличка – це спроба збити обраного мера й поставити ляльку-намісника

За атакою на мера Києва Віталія Кличка стоїть спроба влади зняти його з посади, замінивши на “ляльку-намісника”, і ліквідувати місцеве самоврядування. Про це заявив економіст, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи і громадський діяч Валерій Пекар у своєму Facebook.

“Атака на мера Кличка – це спроба збити обраного мера й поставити ляльку-намісника, покінчивши з місцевим самоврядуванням у столиці. Що не виключає категоричної необхідності навести лад з укриттями й рештою проблем”, – заявив Пекар.

Він також вважає, що за цією атакою на Кличка стоять вороги України, які використовують будь-який шанс, щоб завдати шкоди країні.

“Вороги України й вороги демократії використають кожен шанс, кожну помилку. Час кожному керівнику прибрати зі свого оточення російських шпигунів, корисних ідіотів, корупціонерів і шахраїв. Громадяни все менше схильні пробачати явну лажу. Не можна на другому році війни робити те саме і сподіватися, що якось обійдеться”, – попередив експерт.

https://www.facebook.com/valerii.pekar/posts/pfbid02ZuprPydTQeJCLnikpYSMkkVMiTBbNzFvH1geeWE5K355vrg2AZaaRTmT6SAy7PGBl

Контекст:

У ніч проти 1 червня російські окупанти обстріляли Київ балістичними ракетами “Іскандер-М” і крилатими “Іскандер-К”. Усі 10 ракет ППО збила, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

У Деснянській РДА говорять, що центральний вхід до поліклініки, де було укриття, був відкритий і туди сховалися деякі люди.

Поліція почала розслідування через закрите укриття в Києві за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Охоронця поліклініки затримали.

Про те, що укриття мають бути доступні 24/7, заявили у КМВА. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабмін ініціює перевірку всіх бомбосховищ у країні. Вони будуть відкритими постійно, уряд також хоче посилити покарання відповідальних осіб у цій сфері. Глава КМВА Сергій Попко прозвітував за тиждень до трагедії, що всі укриття працюють.

Президент України Володимир Зеленський у Молдові на запитання журналістів про те, хто відповідатиме за трагедію, відповів: “Може бути нокаут”. У такій відповіді ЗМІ й експерти побачили натяк на мера Києва Віталія Кличка, всесвітньо відомого боксера.

Кличко звернувся до Кабінету Міністрів України й запропонував усунути від виконання обов’язків голову Деснянської районної адміністрації Дмитра Ратнікова після трагедії із загибеллю людей біля закритого сховища.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *