Нардеп Гончаренко: Офіс президента хоче використати трагедію в Києві, щоб прибрати політичного опонента – Кличка

У вчорашній заяві президента України Володимира Зеленського про “нокаут” у зв’язку з трагедією в Києві через зачинене під час ракетного обстрілу сховище видно спробу використати ситуацію для боротьби з політичним суперником – мером столиці Віталієм Кличком. Таку думку висловив у Facebook нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.

“Пара думок про “буде нокаут”. Влада очікувано влаштувала політику на смертях українців: замість звільнення відповідального за укриття голови КМВА [Сергія] Попка, Офіс вирішив звільнити незручного мера Кличка з голови КМДА. Під вчорашнім випадом президента проти мера Києва і його висловом про “буде нокаут” чітко видно спробу Офісу президента використати трагедію в Києві, щоб прибрати політичного суперника”, – написав він.

Політик додав, що укриття – це відповідальність саме президентської вертикалі.

“Але що таке нокаут по-справжньому? Нокаут – це коли твій голова КМВА Попко звітує за тиждень до трагедії, що всі укриття працюють. А знаєте, чому він звітує про укриття? Бо укриття – це відповідальність міської військової адміністрації – вертикалі президента. Нокаут – це коли твій голова адміністрації тікає від людей, щоб не побили за зачинене укриття. А знаєте, чого тікає? Бо доступ до укриття – це відповідальність райдержадміністрації, вертикалі президента. Нокаут усієї чиновницької вертикалі – це коли твої підлеглі замість СІЗО їдуть на телемарафон розповідати, чому вони не винуваті і це все мер. Якщо з’явиться указ президента про звільнення Кличка, це буде дійсно бажаний нокаут Банкової. Але не Кличка. А демократії”, – резюмував Гончаренко.

https://www.facebook.com/alexeygoncharenko/posts/pfbid02oSpyzkfUXgSM4kQYwapaWHQ146JNRYDbs5Ht7Zt17xdcFND1gmZFBUZqtFYBjjCRl

Контекст:

У ніч на 1 червня російські окупанти обстріляли Київ балістичними ракетами “Іскандер-М” і крилатими “Іскандер-К”. Усі 10 ракет сили ППО збили, повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Уламки однієї з ракет упали біля поліклініки в Деснянському районі, укриття в ньому під час тривоги виявилося зачиненим. За останніми даними, загинуло троє людей (зокрема дев’ятирічна дівчинка, її мама та ще одна киянка) і 16 поранено. Чоловік однієї із загиблих розповів, що уламки впали тоді, коли він шукав охоронця, щоб той відчинив бомбосховище.

У Деснянській РДА кажуть, що центральний вхід у поліклініку, де було укриття, було відчинено й туди сховалися деякі люди.

Поліція розпочала розслідування через зачинене укриття в Києві за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Охоронця поліклініки затримали.

Кличко звернувся до Кабінету Міністрів України і запропонував усунути від виконання обов’язків голову Деснянської районної адміністрації Дмитра Ратнікова після трагедії із загибеллю людей біля зачиненого укриття.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *