Оскар-2025. Україна обрала фільм-претендент на найпрестижнішу кінопремію світу

Український Оскарівський Комітет

Поширити

Український Оскарівський Комітет на засіданні 9 вересня обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на 97-му премію “Оскар” Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

Головні тези:

  • Фільм «Ля Палісіада» режисера Філіпа Сотниченка представить Україну на Оскар-2025 у категорії Найкращий міжнародний повнометражний фільм.
  • Засідання Українського Оскарівського Комітету відбулося 9 вересня, де вирішувалася кандидатура на участь в премії Оскар-2025.
  • У фільмі «Ля Палісіада» розповідається історія двох друзів, що розслідують вбивство свого колеги в умовах введення мораторію на смертну кару в Україні 1996 року.
  • Комітет вибрав фільм шляхом голосування серед 14 членів, які уважно проаналізували всі подані роботи та обговорили кожен аспект поданих фільмів.

Від України на Оскар-2025 поїде “Ля Палісіада”

Обрано претендента від України на участь у відборі на 97-му премію “Оскар”

Ним став фільм “Ля Палісіада” режисера Філіпа Сотниченка.

У фільмі розповідається про 1996 рік. в Україні, коли через 5 місяців введуть мораторій на смертну кару. Двоє старих друзів, поліцейський детектив і судовий психіатр, розслідують вбивство свого колеги.

Поширити

Фільм було обрано шляхом голосування 14-ма членами Українського Оскарівського Комітету.

Члени Комітету детально розглянули подані фільми, дискусія була палкою і конструктивною. У результаті голосування претендентом обрано фільм "Ля Палісіада". Бажаємо представнику успіху в оскарівських перегонах! — Дмитро Сухолиткий-Собчук, Голова Українського Оскарівського Комітету.

Поширити

Стали відомі фільми-претенденти від України на премію Оскар-2025

Український Оскарівський Комітет завершив прийом заявок для участі фільмів у відборі на премію "Оскар 2025". За право змагатися за нагороду американської академії кінематографічних мистецтв та наук у номінації "Найкращий міжнародний повнометражний фільм" від України поборються 4 стрічки.

У національному відборі брали участь чотири фільми:

  • "Будинок "Слово". Нескінчений роман", реж. Тарас Томенко,

  • "Ля Палісіада", реж. Філіп Сотниченко,

  • "Ми були рекрутами", реж. Любомир Левицький,

  • "Мирні люди", реж. Оксана Карпович.

Український Оскарівський Комітет перевірить фільми на відповідність вимогам американської академії та 9 вересня проведе засідання для визначення кандидата.

Источник: online.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *