Які запчастини для дронів найчастіше виходять зі строю 

Які запчастини для дронів найчастіше виходять зі строю 
Які запчастини для дронів найчастіше виходять зі строю 

Сучасні безпілотні літальні апарати мають різні компоненти, які можуть час від часу виходити зі строю. Стається це за декількох причин. Нижче розглянемо, які саме запчастини для дронів найбільш вразливі та чому.  

Які елементи дрона найчастіше купують для проведення їх заміни

Як демонструє світова статистика, власники дронів найчастіше замовляють наступні їх елементи:

  • мотори й пропелери;
  • акумулятори;
  • електроніку та бортові системи;
  • камери та гімбалі;
  • пульти дистанційного управління;
  • сенсори;
  • легкі матеріали корпусу;
  • шасі та елементи амортизації.

Мотори та пропелери

Вказані елементи сучасного дрона найчастіше піддаються зносу і пошкодженню під час польоту. Причиною зносу є те, що мотор та пропелер під час польоту апарату весь час рухаються, витрачають енергію та піддаються систематичному механічному навантаженню. 

Також вони можуть виходити з ладу під час аварії, у тому числі через удар дрона. Ще однією з причин виходу з ладу мотора – буде його систематичне перегрівання. 

Акумулятори

Такі елементи дрона піддаються зносу через цикли заряду-розряду, і перегрів. Також причиною може бути їх неправильне зберігання і використання. Після певної кількості виконаних циклів, робота батареї безпілотного літального апарату може погіршитися. Стане менше час польоту дрона. 

Електроніка та бортові системи

Виходять з ладу через сильний перегрів і вплив на них електромагнітних перешкод. Найчастіше піддаються зносу модулі GPS та плати керування. 

Камери та гімбалі

Вказані елементи можуть піддаватися ударним навантаженням, які виникають під час посадки безпілотного літального апарату і при його аварії. Крім цього, механічні частини камер та гібалів можуть втрачати чутливість та відкалібруватися з часом. 

Пульти дистанційного управління

Кнопки, джойстики та інші механічні компоненти пульта дистанційного управління дрона піддаються зносу через їх постійне використання. Електроніка пульта втрачає з  часом надійність через короткі замикання та суміжні з ними технічні несправності. 

Сенсори

Сенсори дрона піддаються ушкодженню через фізичні удари, корозію від вологості й через вплив електромагнітних полів. 

Легкі матеріали корпусу

Пластикові компоненти корпусу дрона можуть втрачати свою міцність при ударах чи аваріях, які викликають пошкодження корпуса. Також вказані елементи можуть втрачати свої експлуатаційні характеристики з плином часу. Негативно на них впливає інтенсивне ультрафіолетове випромінювання. 

Шасі та елементи амортизації

Під час жорсткої посадки та через систематичні поштовхи, шасі та елементи амортизації безпілотного літального апарату перезавантажуються. У разі аварії дрона, вони можуть пошкодитися та втратити свою працездатність. Також на час їх експлуатації впливає корозія. 

Якщо певні елементи безпілотного літального апарату втратили свої експлуатаційні характеристики, треба обрати магазин дронів та придбати для них заміну. 

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *