Україна не розголошує основних успіхів контрнаступу й лише готується залучати резерви – Резніков

Головні події наступу сил оборони України ще попереду. Про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомив в опублікованому 28 червня інтерв’ю Financial Times.

За його словами, перші звіти про звільнені населені пункти на Донбасі – лише “прев’ю” до масштабніших операцій.

“Коли це станеться, ви все це побачите… Усі все побачать”, – сказав Резніков, коментуючи думки про те, що контрнаступ українських сил просувається недостатньо швидко.

Він розповів, що основні резерви військ України ще не залучено, зокрема більшість сформованих перед наступом бригад і групи, які пройшли навчання в західних союзників. Однак армія України вже завдає тяжких втрат російським окупантам і домоглася “певних успіхів”, яких Генеральний штаб не оприлюднив, щоб не наражати війська на небезпеку.

“Іноді росіяни не доповідають своєму керівництву, що вони втратили певний район чи територію. Вони бояться” ,– сказав глава Міноборони.

Резніков також заявив, що заколот визнаної у світі злочинною організацією ПВК “Вагнер” 23–24 червня оголив фундаментальну слабкість режиму президента РФ Володимира Путіна.

“Це як снігова куля, що більшою вона стає, то скоріше [настане крах окупантів]. Щойно стане спекотно, ми побачимо, наскільки вони стійкі”, – сказав міністр, зазначивши водночас, що Україна не розраховує на подальші “заколоти й бунти”.

“Ми маємо вірити в наші сили безпеки й оборони, а також у наших партнерів, які постачають зброю”, – додав він, наголосивши, що ці чинники “передбачуваніші”, ніж ситуація в Росії.

Контекст:

Країна-агресор РФ розв’язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

5 червня 2023 року в Міноборони України заявили, що на деяких напрямках сили оборони перейшли до наступальних дій. Українські військові за два тижні наступальних дій звільнили вісім населених пунктів у Донецькій і Запорізькій областях, повідомили в оборонному відомстві 19 червня. 26 червня стало відомо, що українська армія деокупувала дев’ятий населений пункт – Рівнопіль Донецької області.

З початку наступу українські війська на півдні звільнили 130 км² території, також є тактичні успіхи на сході, поінформувала заступниця міністра оборони Ганна Маляр 26 червня.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *