Росіяни 85 разів упродовж доби обстріляли Запорізьку область, двоє людей загинули, ще двоє дістали поранення – ОВА

Російські окупанти минулої доби 85 разів обстріляли Запорізьку область. Про це в Telegram 13 червня повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Під вогонь противника потрапило 14 населених пунктів регіону.

Двічі ворог бив з авіації, атакував за допомогою БПЛА, завдав ударів із РСЗВ по Гуляйполю, Залізничному, Гуляйпільському, Ольгівському.

Окрім цього, 75 артобстрілів загарбники завдали по Новоандріївці, Верхній Терсі, Кам’янському, Степовому та іншим прифронтових селах.

“За добу ворог забрав життя двох жителів області, ще двоє отримали поранення і знаходяться в лікувальних закладах”, – зазначив Малашко.

За словами голови ОВА, надвечір ворог обстріляв Залізничне. Там у своєму будинку загинув 44-річний чоловік. У Гуляйполі мінно-вибухові травми дістала 64-річна жінка.

Упродовж доби внаслідок обстрілів було зруйновано 34 багатоповерхові та приватні будинки, пошкоджено майно людей і комунікації.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські війська захопили частину Запорізької області.

Саме Запоріжжя окупанти захопити не змогли, але регулярно обстрілюють його й інші населені пункти регіону. Навесні 2023-го щодобово в регіоні фіксували десятки російських обстрілів та авіаударів.

Олександр ПРИСЯЖНИЙ
журналіст, редактор

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *