Зеленський приїхав на затоплену Херсонщину – Новини на KP.UA

Зеленський приїхав на затоплену Херсонщину

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

Зранку у четвер, 8 червня, президент України здійснив робочу поїздку на Херсонщину, затоплену після підриву росіянами Каховської ГЕС. Лідер країни провів  координаційну нараду щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС.

– Багато важливих питань: оперативна обстановка в області, яка склалася внаслідок катастрофи, евакуація населення з потенційних зон затоплення, ліквідація надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі, організація життєзабезпечення затоплених територій. Також перспективи відновлення екосистеми регіону й оперативна воєнна обстановка в зоні техногенної катастрофи, – наголосив Зеленський.

Він додав, що одними з важливих завдань також наразі є підрахування збитків та виділення коштів для компенсацій жителям, постраждалим унаслідок катастрофи. Також планується розробити програму для компенсації збитків або релокації підприємств у межах Херсонщини.

Під час візиту на Херсонщину президент також переправу, на якій здійснюється евакуація населення з підтоплених територій.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *