Кабмін погодив призначення прокурора Києва головою Одеської ОВА

Кабмін України на засіданні 30 травня підтримав проєкт указу президента України про призначення голови Київської міської прокуратури Олега Кіпера керівником Одеської ОВА.

Про це у Telegram повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

“Кабінетом Міністрів України погоджено призначення Кіпера Олега Олександровича головою Одеської обласної державної [військової] адміністрації”, – написав Мельничук.

Президент Володимир Зеленський указом №150/2023 від 15 березня звільнив Максима Марченка з посади керівника Одеської ОВА.

Контекст:

За даними на сайті київської прокуратури, Кіпер розпочав роботу в органах прокуратури у 2001 році. Працював в Одеській області, в Івано-Франківській області, останніми роками – у Києві. Був заступником начальника Головного слідчого управління ГПУ часів Віктора Януковича.

Кіпера люстрували, але у вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду, вважаючи, що люстрація була безпідставною.

9 червня 2020 року тодішня генпрокурорка Ірина Венедіктова призначила Кіпера на посаду заступника прокурора Києва, а 27 липня – прокурора столиці.

ЗМІ писали, що Кіпера в липні минулого року розглядали на посаду генерального прокурора України.

На новорічно-різдвяні свята під час війни головний прокурор Києва провів новорічну відпустку за кордоном, повідомляли журналісти. Кіпер пояснив це “сімейними обставинами”.

Джерело: gordonua.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *